Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

ITU Tereptriatlon Világbajnokság 2014, Zittau Németország – X2S CUBE TEAM napló, pályabejárás

  • Állapot: Archív
1. nap – ITU Tereptriaton Világbajnokság terepkerékpár pályabejárás, ismerkedés a helyszínnel

Megérkeztünk szerda délután a csodálatos helyen lévő Zittauba, a cseh–lengyel–német határháromszögbe. A város magán viseli az elmúlt évszázadok örömének és bánatának a nyomait, de mindenképpen egy meghitt, barátságos és családias város. A környező terep pedig minden terepsportoló álma – magas hegyek, sziklák, erdők, vadvizek és tavak, tökéletes kerékpárutak, barátságos, sportszerető emberek. A kis városban az első körbenézés alkalmával 3 kerékpárboltot találtunk, közülük az egyik egy kerékpár diszkont, de nem noname kerékpárokkal, hanem a legnevesebb márkákkal és elképesztő árakkal. No, de mi nem ezért jöttünk...

Csütörtöki program: MTB pályabejárás. A német XTERRA pályákra jellemző „nem piskóta” pályára számítottunk, hiszen 36 km hosszú és 1300 m szintkülönbségű, kifejezetten nehéz és technikás pályának írták le... nem tévedtek, alig győztük mereszteni a szemünket. De erről később.

15 aug. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

Reggel beöltöztünk, de csak én vittem magammal 2 kulacsban italt, mindenki megelégedett a szokásos eggyel. Meg is lett a böjtje... Nekem már több tapasztalatom volt a német tereptriatlon versenyekkel, annak idején a Titisee-nél megtanultam, hogy egy német pályára ételt, italt bőven kell vinni.

A versenyközpontot hamar megtaláltuk Karafa Balázs segítségével, aki Poór Brigivel már 2 alkalommal is volt itt. Brigi pihent ma, csak úszott, hiszen ő már szerdán bejárta a pályát.

Elindultunk 3 órásra terveztük a menetet (végül 3:20 lett, de több megállással). Az eleje nagyon pörgős és könnyű, több városi szakasszal. Forgalom minimális, az élmény úszás után maximális lesz. Az erdőt és a komolyabb terepet 5 km-nél értük el és majd a 31. km-nél tértünk ide vissza a közös szakaszra. Azaz közel 26 km full terep várt ránk. Meseszerű a táj, változatos és minden terepkerékpáros igényt kielégítő a pálya! Zömében fenyőerdő, gyökeres, sziklás, „nagyfüves”, enyhén sáros szakaszok váltakoznak a murvás-köves részekkel. Az emelkedők és a lejtők fantasztikusak, egyik nehezebb, mint a másik, de a környezet, a látvány és a nehézségek leküzdésének élménye felejthetetlenné teszi. Nem beszélve az extrákról...

Szebeni Bandi bá' komótosabb tempót választott és közös megegyezéssel nem jött velünk tovább, csak kisebb részét járta be a pályának. Boronkay „Rabló” Peti pedig a para pályán ment, hiszen a versenyen is az lesz az útja. Azért nekik sem egyszerűt terveztek a németek, de Rablónak ez előny, hiszen kifejezetten ügyes, technikás versenyző (köszönhetően többek között a visegrádi és a piliscsabai versenytapasztalatainak).

A pályabejárást a X2S CUBE TEAM képviseletében Bagyinszki Balázs, Oláh Bence, Szabó Tamás, Tóth Viktor és Varga Tamás Ervin, a MERIDA TEAM képviseletében Karafa Balázs fojtatta.

Röviden az extra vagy valakinek bónusz szakaszokról: jól tekerhető, de irgalmatlanul hosszú fenyőerdei emelkedők, gyökerekkel, sziklákkal – lényegében maximális erő és koncentráció. Hosszú, kanyargós, lejtők az előző terep akadályokkal – fizikailag könnyebb talán (nem sokkal), de mentálisan nagyon fárasztó. Sípálya „dh” - ez legalább egyszerű és nagyon látványos, de nagyon gyors. A 28. km-nél még egy éppen kitekerhető hosszú technikás emelkedő, amelynek a végén egy nagyon durva, nagy kövekkel teleszórt hosszú meredek vízmosásban kell leszáguldani. Összesen (a GPS szerint) kb. 4 km nehéz és fokozott figyelmet igénylő lejtő, valamit 5 km meredek emelkedő van. Sík, közel vízszintes szakasz alig 3 km.

Felpörögve, de kellemesen elfáradva értünk vissza a központba majd a szállásra. Délután volt aki kocogott, volt aki úszott, de készültünk a pénteki megnyitóra és az ITU technikai tájékoztatóra is.

Ma is már sok hírességgel összefutottunk, de pénteken biztosan nagy, színpompás ünnepség lesz...

A bejárásról egy fejkamerás felvétel is készült ezt vagy külön vagy a VB filmben meg is lehet majd tekinteni!

  Forráswww.terepsport.hu (Tóth Viktor) | Fotó: X2S TEAM, marketingfree.eu 

 A  verseny weboldala: ITU | DTU  

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk