Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Dakar 2013: Az időjárás megint közbeszólt

  • Állapot: Archív

A Dakar-rali 11. versenynapján 481 kilométert kellett volna megtenniük a versenyzőkenk az argentin La Rioja és Fiambala között, de egy megáradt folyó miatt a versenyt az első ellenőrzőpont után leállították.

A lerövidített szakaszt Robby Gordon nyerte Ronan Chabot és Lucio Alvarez előtt. Az összetettben továbbra is Peterhansel vezet. A magyarok közül Szalay Balázsék az első ellenőrzőponton a 20. helyen haladtak át. Ezt a pontot 21 versenyző érte el, őket ez alapján értékelik, a többiek a 21. autó idejét kapják.

Dakar, rali, Szalay, quad, motor, Opel, terep

A motorosok mezőnye végigment a már kedden este 30 kilométerrel lerövidített szakaszon. A győztes Kurt Casellinek közel 3 óra kellett a táv megtételéhez. A külhoni magyar motoros, Saghmeister Gábor 56. lett. Összetettben Despres vezet több mint 13 perccel Faria előtt, harmadik Lopez Chaleco, Saghmeister a 64. helyen áll.

17 jan. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A quadosok is végigmentek a szerdai szakaszon, Paul Smith nyert, Patronelli harmadik helyével is tovább növelte előnyét, már 1 óra 50 perccel vezet.

"Mérges vagyok! Telnek a napok és nincs lehetőségünk a javításra, mert mindig történik valami – mondta Szalay Balázs az Opel Mokka pilótája.
– Pedig jó kis szakasz volt. Az elején homokos, tele kövekkel, amelyek olykor koppantak az autó alján, aztán óriási homokos feljáró következett, amelyen gond nélkül feljutottunk, sőt, még előztünk is. Aztán következtek a fehér homokos dűnék, amelyek azonban nem voltak annyira veszélyesek...”

Ami a vizes akadályokat illeti: az Opel-páros négyszer kelt át folyón, s ebből egy volt rizikós, de az is csak azért, mert nem tudták, mi vár rájuk.

„Lavieille már ott állt a folyóban, amikor mi odaértünk. Azt a megoldást választotta, hogy belegázolt a vízbe, megnézni, milyen mély. Amikor azt láttuk, hogy combig ér, mi belehajtottunk, de a másik oldalon megvártuk őt, hogy a szívességért cserébe, hogy helyettünk is vizes lett, segítsünk, ha esetleg bajba kerülne. De nem szorult segítségre” – mondta Bunkoczi László.

A CP1 után az itiner szerint gyorsabb rész következett volna, ám erre már nem volt lehetőség, mert ott álltak a szervezők és visszafordították Szalayékat – is.

A felügyelő testület hosszasan tanácskozott azzal kapcsolatban, miként értékelje a szakaszt, és végül úgy döntött, mindenkinek a CP1-nél elért idejét veszi figyelembe (ami a szakaszon 20. helyet jelent Szalayéknak), és aki nem érte el ezt a pontot, az a legutolsó célba érkező idejét kapja meg. Az utolsó célba érkező a szakaszon a 23. pozícióban érkező Stephan Schott volt, a német Mini-pilóta, aki egy nappal korábban hátulról belerohant Szalayék autójába. Mégsem az ő idejét kapta a mezőny hanem Christian Lavieille-ét, aki 1:13:25 óra alatt teljesítette a távot a 21. helyen.

S bár hivatalos eredmény egyelőre nincs, mindez azt jelenti, hogy Szalayék egy helyet előrébb jöttek az összetettben, vagyis a 25. pozícióból várják a folytatást.

Ami a kamionos mezőnyt illeti, ott 13 versenyjármű hagyta el a CP1-et, úgyhogy a 13. eddig az összetett második helyén álló Kolomy idejét kapják meg a többiek, köztük a Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Szalai Norbert trió is.

„Minket már a harmincadik kilométernél visszafordítottak, úgyhogy semmit sem láttunk a veszélyekből. Csodálkoztunk, de ismerjük ezt a szakaszt, tudjuk, hogy itt akár egy perc alatt is elkezdhet dőlni a hegyekből a víz” – mondta Darázsi.

A verseny csütörtökön Chilében folytatódik.

(Forrás: MTI, dakar.hu)

Bővebben... https://www.mob.hu/dakar-2013-az-idojaras-megint-kozbeszolt

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk