Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Nemzetközi Fitnesz és Egészségfejlesztési Konferencia

  • Állapot: Archív
 

Az MFESZ (Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetség) által szervezett konferencia célja a hazai fitnesz szektor szereplőinek összefogása, szakmai és üzleti információs fórum, kapcsolatépítési lehetőség biztosítása volt.

A mintegy 70 résztvevő nagy része fitnesz központok vezetőségéből, tulajdonosaiból, edzőkből és a szabadidősportban dolgozó szakemberekből állt.

fitness-konferencia-verseny-sport 600

Az EU-s fitnesz ipar rendkívül erős gazdasági és szociális potenciállal rendelkezik (28 milliárd €/ év forgalom – ez több mint kétszerese a labdarúgás éves forgalmának - , 44 millió fitnesz klub tag, 450 000 alkalmazott, 48 000 fitnesz klub, 24 nemzeti szövetség). A brüsszeli székhelyű EHFA (Európai Egészségfejlesztési és Fitnesz Szövetség) a fitnesz ipar sztenderdizálását végzi kutatás, oktatás, egységes minőségszabványok, prevenciós programok kidolgozása területén, valamint a szektor érdekképviseletét látja el. A 2010 óta működő EHFA tag MFESZ itthon végez hasonló fejlesztéseket.

24 dec. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A hazai fitnesz szektor hasonlóan a Nyugat Európai országokéhoz, a szabadidősport egyik legszervezettebb területe, ahol a lakosság sportolása szakértő edzők felügyelete alatt, rendszeresen, biztonságos körülmények között, mérhető eredménnyel történik.

Ez a prevenciós feladat ma hazánkban mintegy 1000-1500 cég, (ebből 400-500 fitnesz terem), 10 000 munkavállaló, 2-3000 aktív edző részére biztosít munkalehetőséget.

Ugyanakkor a lakosságnak csak kb 3%-a (az EU-s átlag fele) vagyis 300 000 fő vesz részt ebben a típusú fizikai aktivitásban, holott az infrastruktúra és a szakemberek képzettsége lehetővé tenné e létszám duplájának ellátását is.


Nemzetközi Fitnesz és Egészségfejlesztési Konferencia

Az előadók között kiemelt szerepe volt Monspart Sarolta MOB alelnöknek, aki humoros, szókimondó előadásával nagy hatást gyakorolt a közönségre. Ismertette a szabadidősport tagozat helyzetét a MOB-ban, és azokat a kihívásokat, melyeket a jelenlegi finanszírozási modell, és a szabadidősportra irányuló aránytalanul kevés figyelem jellemez. Az előadó a résztvevőket egy vidám közös mozgással derítette jó kedvre.


Nemzetközi Fitnesz és Egészségfejlesztési KonferenciaDr Perényi Szilvia a Debreceni Egyetem adjunktusa a fiatalok sportolási szokásairól szóló kutatását mutatta be, melyben többek között rácáfolt azokra a tévhitekre, miszerint a fizikai inaktivitás pénz-, vagy időhiányból fakadna. Egyúttal ötleteket is adott ahhoz, hogy milyen tulajdonságokkal bíró célcsoportokat lehetne bevonni a szabadidősport egyes területeire.

John Harris amerikai származású osztrák üzletember 1983 óta üzemeltet fitnesz termeket, övé volt az első nemzetközi lánc a '90-es évek elején, melynek voltak tagjai Németországban, Belgiumban, Londonban is. A szakma "nagy öregjének" előadása rendkívül sok hasznos üzleti és szakmai információt tartalmazott, melyből sokat tanulhattak a hazai menedzserek.


fitness-sport-no-szepseg 600

Dr Zopcsák László az MFESZ elnöke egyúttal az EHFA sztenderdizálási bizottságának egyetlen Közép- Európai szakértője. Nemzetközi konferencia tapasztalatait osztotta meg a közönséggel, ismertetve a trendeket, statisztikákat, iparági helyzetelemzéssel kiegészítve. Előadásában rámutatott arra, hogy a hazai fitnesz szektor a prevenció helyszíneként nagyban hozzájárulhat a negatív népegészségügyi és gazdasági folyamatok visszafordításához. Ehhez azonban a szektor szereplőinek együtt gondolkodására van szükség.

Ladányi Zoltán Fitnesz szakmai vezető „Értékesítés és ügyfélszolgálat londoni fitnesz termekben, egy személyi edző perspektívájából” előadásában rámutatott a sikeres edzői praxis szakmai és üzleti hátterére, összehasonlítva a hazai és külföldi gyakorlatot.

A rendezvényt megtisztelte Köpf Károly Úr is, a Magyar Edzők Társaságának Főtitkára.

2012-ben az MFESZ 6 hasonló jellegű fitnesz fórumot szervezett. A nagy érdeklődés jól mutatja a hazai fitnesz szektor információéhségét és igényét az ilyen típusú szakmai szerveződésre. Remélhetőleg Magyarországon is mihamarabb ismert lesz az a tény, hogy a szabadidősporton belül a fitnesz szekció milyen jelentős mértékben hozzá tud járulni a lakosság fizikai aktivitásának javításához.

(Forrás: mfesz.hu)

Bővebben... https://www.mob.hu/nemzetkozi-fitnesz-es-egeszsegfejlesztesi-konferencia

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk