Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

KÜLDETÉS A VILÁGŰRBE, 36 ezer méter magasba

  • Állapot: Archív
ugrás, ernyő, világűr, kittinger, red, bullA repüléstörténet legendás alakja, Joseph Kittinger ezredes mutatja be a Red Bull Stratos kutatási programját, amelyek célja az adatgyűjtés a hangsebességet meghaladó szabadeséssel kapcsolatban, elsőként átlépve a hangsebességet, pusztán az emberi testet használva.

 

25 jan. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

Reményei szerint Baumgartner egy hélium ballon által felemelt kapszulában fog felemelkedni a sztratoszféra felső rétegeibe, legalább 36 500 méter magasságba, és egy teljes nyomású "űrruhában" szabadeséssel zuhan be akár Mach 1.0-t - 1100 km/órát - meghaladó sebességgel - mielőtt egy ejtőernyővel visszatérne a Földre. Amennyiben sikerrel jár, a Red Bull Stratos küldetése négy világrekordot fog felállítani; a vezető szakértői által gyűjtött adatok új távlatokat nyitnak az űrbiztonságban, valamint komolyabb lehetőségeket kínálnak a repülésben.

úr, repülés, ugrás, légierő, világűrJoseph Kittinger, az Egyesült Államok Légierejének nyugalmazott ezredese, aki 1960-ban a sztratoszférából, 31 300 méter magasból ugrást mutatott be, amellyel új utat nyitott az űrkutatásban, és akinek rekordját Baumgartner készül megdönteni, a mai New Yorkban megrendezett sajtótájékoztatón mutatja be az osztrák pilótát a média világ minden tájáról érkező képviselőinek.

"Ötven éve próbálják megdönteni a rekordomat, és sokaknak ez az életébe került" - mondta Kittinger. "Úgy gondolom azonban, hogy a különleges adottságainknak, a Red Bull elhivatottságának és Felix Baumgartner kiemelkedő tehetségének köszönhetően a Red Bull Stratos projekt sikerrel fog járni."

Kittinger, Baumgartner (akit leginkább onnan ismernek, hogy 2003-ban elsőként repülte át a La Manche csatornát egy szénszálas szárnnyal), Dr. Jonathan Clark, a Red Bull Stratos orvosi csapatának vezetője és Art Thompson, műszaki projektigazgató ismertették a küldetést, amely a tervek szerint Észak-Amerikában indul 2010-ben.

"Ez valóban egy lépés az ismeretlenbe. Senki nem tudja megmondani, hogyan reagál az emberi test a szuperszonikus tartományba való átlépés esetén" - mondja Baumgartner. "Azonban meg kell tudnunk. A jövőbeli repülőgép fejlesztési programokhoz egy menekülési útvonalnak kell rendelkezésre állnia, amennyiben nagy magasságban kerülnek bajba.

űr, red, bull, ugrás, rekordClark, aki hat űrrepülőgépes küldetésben dolgozott a legénység orvosaként, megerősítette, hogy a küldetés során gyűjtött adatokat a tudományos közösség rendelkezésére fogják bocsájtani, és megjegyezte, hogy régóta várt orvosi eredményeket vár ettől az expedíciótól. Hozzátette: "Véleményem szerint a Red Bull Stratos projekt egyik legjelentősebb eredménye, hogy motivációt jelenthet a fiatalok számára... Amit Felix tesz, az valami olyasmi, mint amit a régi asztronauták és kozmonauták csináltak."

A Red Bull Stratos projekt számára a Riedel Communication biztosítja a speciális kommunikációs eszközöket, amelynek köszönhetően a Red Bull Stratos küldetés élő TV adással és a Microsoft Silverlight által közvetített élő webcasttal jelentkezhet. Ezzel párhuzamosan a küldetés mobil rendszereken is követhető lesz a Nokia Ovi rendszere segítségével. A BBC nemzetközi hálózata 90 perces különleges dokumentumfilmet készít, amelyet az Egyesült Államokban kizárólag a National Geographic Channel sugároz, és a nemzeti adókhoz a BBC Worldwide-on keresztül juthat el.

TOVÁBBI INFÓ > www.redbullstratos.com

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk