Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Deák Nagy Marcell ezüstérmes az atlétikai Európa-bajnokságon (videó)

  • Állapot: Archív

Deák Nagy Marcell 400 méteren ezüstérmet szerzett a Helsinkiben zajló atlétikai Európa-bajnokság pénteki versenynapján. A számot a cseh Pavel Maslák nyerte.

Deák Nagy Marcell, ezüstérmes, atlétika, Európa-bajnokság

A junior világbajnoki ezüstérmes, Universiade-győztes gödöllői futó – aki futamgyőzelemmel jutott a fináléba – jól kezdett, az utolsó kanyarban pedig már látszott, hogy mindenképpen dobogóra léphet.  A mindössze 20 éves atléta végül – elődöntős idejét megjavítva – idei legjobbjával, 45.52 másodperces eredménnyel lett második.

02 júl. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A 20 éves gödöllői atléta az elődöntő után újra javított idei legjobbján – egy tizedre megközelítve az általa tartott országos csúcsot. A győzelmet a cseh Pavel Maslák szerezte meg 45.24 -gyel.

Benkő Ákos 20 éves és 153 napos tanítványa ezzel minden idők legfiatalabb magyar éremszerzője lett a szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságok történetében. A titulus eddig Zsivótzky Gyulát illette, ő 1958-ban 21 évesen és 25 naposan állhatott fel a dobogó harmadik fokára kalapácsvetésben.

A tavaly junior EB- és Universiade győztes futó a magyar atlétika 64. Európa-bajnoki érmét gyűjtötte be, a férfiak között ez volt az 52. dobogós hely. Korábban 400 méteren mindössze egyszer sikerült magyar futónak a legjobb három közé kerülni, 1954-ben Adamik Zoltán  harmadik volt ezen a távon.

„- Elfáradtam, kellett néhány perc a futás után, amíg rendeződtem. Az első 200 méteren a cseh fiú erősebben kezdett, mint tegnap, őt esélyesnek tartottam a mezőnyben. A felső kanyarban éreztem, hogy a többiekkel versenyben vagyok. Nyílt volt a döntő – bármi történhetett, de nem gondoltam, hogy dobogóra állhatok. Nagyon örülök. Most egy kis pihenő, aztán következik az idei nagy cél, az Olimpia.”

 

 

 

1 MASLÁK, Pavel  CZE 45.24
2 DEÁK-NAGY, Marcell  HUN 45.52 SB
3 FONSAT, Yannick  FRA 45.82
4 SANFORD, Donald  ISR 45.91
5 BUCK, Richard  GBR 45.92
6 GREGAN, Brian  IRL
7 MARCINISZYN, Marcin  POL 46.46
8 VISTALLI, Marco  ITA

MTI

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk