Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Hegyifutó VB Albániában - Kovács Ádám a legjobb tízben

  • Állapot: Archív

hegyifutó, VB, Albánia, Kovács Ádám, trail, terep

Szeptember 11-én került megrendezésre Tiranában a 27. Hegyifutó Világbajnokság. A magyar csapat 18 fővel utazott el Albániába, így mind junior mind felnőtt korosztályban mindkét nemben értékelhető csapat ért célba. Előzetesen a legjobb helyezést Kovács Ádámtól vártuk, aki minden várakozást felülmúlóan futott, de ne szaladjunk ennyire előre.

16 szept. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A szállásunk Tiranától nem messze egy festői tengerparti üdülőparadicsomban, Durresben volt. A homokos, rendezett tengerpart csodálatos helyszínként szolgált.

Természetesen mi nem ezért utaztunk olyan sokat, de biztos, hogy ez is hozzájárult a futók teljesítményéhez.A nem éppen ideális útviszonyok mellett, két kilenc fős busszal tettük meg a közel 1100 km-es utat. Kicsit fáradtan, de annál nagyobb örömmel érkeztünk két nappal a verseny előtt a szállásunkra – így ki tudtuk pihenni az útazás fáradalmait.

A megnyitó ünnepségen az albán miniszterelnök is tiszteletét tette, jelezve támogatását a verseny iránt. Kitettek magukért a vendéglátók, a megjelent 32 országnak fantasztikus nyitóünnepséget rendeztek.

Mi is büszkén vonultunk Tirana főterén a magyar lobogóval. Szombaton hivatalosak voltunk a WMRA kongresszusra, ahol az IAAF is képviseltette magát. Döntöttünk a jövő évi VB helyszínéről is, aminek tervezett helyszíne Olaszország.

És akkor eljött a nagy nap, a verseny. A világbajnokság rekkenő hőségben,az éles kanyarokkal, kemény kaptatókkal és veszélyes lejtőkkel tarkított pályán a junior leányokkal indult. Egy kör 4.3 km vol,t 280m szint különbséggel.

A lányoknak 1 kört kellet teljesíteni, köztük két magyarral: Varga Dorottyával és Sipos Annával. Dóri nagyon okos, taktikus futással az igen előkelő 25. helyen ért célba. Csapatban Ő és Anna a 13. helyen végeztek.

Kronológiai sorrendben a junior fiúk következtek. Radics Csaba bátor futással 29. helyen futott be a 61 beérkező közül. Csapatban Cakó Bálinttal és Hajagos Gergővel a 14. helyet foglalták el. Elérkeztünk a felnőtt nőkhöz. Ők csakúgy, mint a junior fiúk, ezen az igen kemény pályán két kört tettek meg.

A legjobb helyezést Merényi Tímea érte el, aki sajnos táv közben elesett, de szerencsére tovább tudott futni és még így is ő lett 36. helyezésével a legjobb magyar. Csapatban az igen előkelő 9. helyen végeztek a hölgyek. A csapat összeállítása Tímea mellett: Szekeresné Bakonyi Fruzsina, Hakkel Tünde, Vass Vera volt.

El is érkeztünk a számunkra nagyon várt férfi felnőtt három körös versenyhez. Rajtot követően Kovács Ádám már azonnal az élbolyban futott, kétséget sem hagyva, hogy ő itt ma egy jó helyezést szeretne elérni. A verseny elején afrikai dominancia volt. Az ugandai fiúk szinte szárnyaltak, Ádám azonban ott volt mögöttük az üldöző bolyban. Okosan, taktikusan, nem kapkodva rótta a köröket.

Mivel déli 12 kor kellett rajtolniuk, így fokozottan figyelni kellett a folyamatos vízpótlásra is. Az ugandai futók figyelmen kívül hagyták ezt a tényt, így ők a vége felé teljesen „elszálltak" (a legjobb „csak" 8. lett), így meglepetésre egy amerikai futó nyerte a VB-t.

Kovács Ádám pedig alig 3 perccel mögötte a 9. helyen száguldott át a célvonalon, ami minden idők legjobb magyar helyezése a VB-k történetében. Csapatunk Ádám vezérletével: Pelsőczy Attila, Szekeres Attila, Stépán Zsolt, Szabó Tamás, Kerényi Máté összeállításban a 14. helyen végzett. (Berendi Antal írása és fotói)

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk