Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Félmaraton OB Encsen - Kálovics és Minczér a bajnokok

  • Állapot: Archív
Félmaraton, OB, Encs, Kálovics, Minczér, futás, atlétikaEncsen és környékén rendezték meg a kismaratonnal bővült Félmaraton OB-t. Az igen erős női felnőtt mezőny a rajtra még erősebb lett, elindult a versenyen Európa egyik legjobb hosszútávfutója, a zalaegerszegi színekben versenyző Kálovics Anikó is.

19 ápr. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A férfiak versenye az előzetes rajtlistának megfelelően késhegyre menő küzdelmet ígért, amiben végül is az ínyencek nem csalódtak. Igen szoros verseny alakult ki, a győztes veszprémi Minczér Albert és a harmadik Koszár Zsolt között 20 másodperc sem volt a különbség. Az elsőtől nem sokkal lemaradva ért célba a második helyen Tóth Tamás.

Minczér Albert: "Nagyon, nagyon kemény verseny volt. Az ellenfelek is, a pálya is, - és azért én is elég kemény voltam. A 10 km utáni hullámos szakaszon még négyen együtt voltunk (Koszár , Tóth T, Ott, Minczér). A dombok után Tóth Tomival ketten maradtunk, fej-fej mellett mentünk az utolsó négy kilométerig, akkor beleváltottam és egy 15-20 méter előnyt tudtam szerezni. Úgy jöttem, hogy nyerni szeretnék, de csak az utolsó 100-on éreztem, hogy ez meglesz, hogy itt már nem tudnak megverni.Nyáron a fő cél az EB és ott az akadály, de remélem, hogy a szezonba egy jó 5000 és 1500 méter is belefér majd."

Kálovics Anikó biztosan nyerte a női versenyt, a második helyezett Rakonczai Bea előtt, aki a befutást követő sajtóértekezleten elmondta: ezzel a futással fejezte be versenyzői pályafutását. A "polgári" életre készülő sokszoros válogatott, több nagy világversenyen részt vett atlétanő az encsi versenyen is az elmúlt években megszokott elismerésre méltó teljesítményét nyújtotta. Harmadikként szintén egy "nagy név", Staicu Simona ért célba.

Kálovics Anikó: "Tetszett a verseny. Tíz kilométertől tizenötig elég kemény dombocskák voltak, ott egy kicsit nehezebb volt - a meleg idő ellenére a többi rész teljesen jól esett. A verseny jól szervezett volt, az útvonal is teljesen jó volt, élveztem a futást. Igazából egy versenyszerű edzésnek szántam az indulásomat. Öt kilométerenként kisebb váltogatásokat csináltam, mivel a jövő héten futok még egy félmaratont, a London maratonon leszek iramfutó. Ott egy elég komoly időt kell futnom: 1 óra 10 körül. Azért az nehéz lesz, az energiámat erre is kellett tartalékolnom. Ősszel szeretnék futni egy maratont, előtte a barcelonai EB-n 5000 méteren tervezem az indulást, remélem, mielőbb futok egy szintet. Most elég sok gyors munkát csinálok, ezért választom ezt a távot."

 

Eredmények - Félmaraton OB, Encs

Férfiak:

1. Minczér Albert VEDAC 1;05:29
2. Tóth Tamás MICRO SC 1;05:34
3. Koszár Zsolt VOSSEN Szentgotthárd 1;05:48

Nők:

1. Kálovics Anikó Zalaszám ZAC 1;14:29
2. Rakonczai Bea NYVSC-Nyírsuli 1;15:23
3. Staicu Simona MISI SC 1;15:45

Forrás: Online Edzésnapló

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk