Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Spartathlon - beszélgetés Kalotai Leventével

  • Állapot: Archív
Kalotai LeventeKalotai LeventeA jubileumi 25. Spartathlon versenyen soha nem látott magyar mezőny vág neki az embertpróbáló távnak. Egyikükkel, Kalotai Leventével beszélgetett Sikter Zsuzsa az indulás elött.
26 szept. 2007 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 


- Tavaly 4. helyen végeztél a Spartathlonon. Az idei terveid?

- Elsődlegesen célba érni negyedszer is, másodsorban szeretnék a tavalyi eredményemen javítani, ami 25ó 52p, az idén 25 óra körül célba érkezni.

Eddig olyan hírek terjengtek, hogy nem lesznek ott a nagymenők, természetesen mostanra kiderült, hogy mindenki ott lesz, aki már ért el jó eredményt itt. De éppen ez tény késztet arra, hogy ne a többiekre, hanem a saját teljesítményemre figyeljek. Ez annyiban merül ki, hogy a saját pulzus tartományomban mozogjak, és egyek-igyak rendesen. Kedvenc titkos fegyverem a csokis és az almás muffin, ami már bevált és jól működik.

 

- Mesélj a versenyről egy kicsit.

- A verseny történelmi útvonalon zajlik, Athén és Spárta között 246,3 km-es távon. Pheidipides nyomában, aki az ókorba Athén városállamának ment segítséget kérni Leonidas spártai királytól. A legenda szerint, akkor a futár visszafelé is teljesítette a távot.

 

- És hogy zajlik ez manapság?

- A legújabb korban 25. alkalommal kerül megrendezésre ez a viadal. A rajt az Akropolisz lábánál lesz. Aki célba ér és megérinti Leonidas szobrát, a 36 órás szintidőn belül, Spártai Hőssé avatják és ihat az Élet Vizéből. Az esemény nagy népszerűségnek örvend a magyar ultramarathonisták körében, ami abból is látszik, hogy az idén húsz főből álló különítmény áll rajthoz. A legjobb Magyar helyezés eddig Bogár Janika 1991-es diadala.

 

- Hogyan lehet elindulni ezen a megmérettetésen?

- Nem állhat oda bárki, aki úgy gondolja. Teljesíteni kell előtte hivatalosan (versenyen) egy 100 km-t 10ó 30p-en belül, vagy egy 200 km-es befejezett verseny két éven belül, vagy egyszer már eljutott a Spartathlonon 170 km-ig. És persze be kell fizetni a nevezést 250 Eurót, ami tartalmazza a szállást teljes ellátással is.

 

- Végezetül mit kívánhatok a verseny előtt?

- Annyi kérésem lenne, hogy akik olvassák ezt az interjút pénteken reggel hat órától gondoljanak a Magyar csapatra.


Kalotai Levente
Kalotai Levente a célban

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk