Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

A Mátra MTB Maraton 1300 nevezővel jubilált

  • Állapot: Archív

Mátra, MTB, Maraton, x2s, hegyikerékpár, BuruczkiVasárnap 1282 nevezővel rendezte a Vuelta Sportiroda a Footstrong csapatával közösen a jubileumi, tizedik Mátra Maratont. A Top Maraton negyedik, utolsó, egyben a Magyar Kupasorozat záró állomásán a felnőtt férfiaknál magabiztos győzelmet aratott Buruczki Szilárd (Kőbánya TC), a kategória női mezőnyében Michelberger Szilvia (Fillari Team Budaörs), bizonyult a legjobbnak. Abszolútban Buruczki és Cseh Veronika (KTM-Erste Leasing) volt a legjobb.

"Kihívás a legnagyobb hegyen" címmel került megrendezésre a Top Maraton sorozat idei befejezõ, negyedik állomása a Mátrában, a sástói Oxygen Adrenalin Parkban. A versenyzők 87, 56 és 29 kilométeren indulhattak; Eisenkrammer Károly főszervező és csapata összesen 28 kategóriát díjazott. A kerekeseknek fel kellett tekerniük Magyarország két legmagasabb hegyére: a Kékesre és Galyatetőre.

29 aug. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

 

A pálya kis mértékben módosult tavalyhoz képest, igazodva az UCI szabályokhoz, miszerint nem keresztezheti önmagát a pálya. Ezen módosítások miatt még a tavalyinál is gyorsabban teljesíthető lett.

A rendezők idén is kitettek magukért, a pálya jelölését, a pálya biztosítását, a frissítőpontok hibátlanságát már csak az apró figyelmességek tetézték, úgymint az vázra ragasztható Footstrong szponzorált szintrajz és a versenyre emlékeztető és a verseny utáni időeredményt tartalmazó sms-ek.

"A pálya jó gyors volt, szerencsére minden renden volt, technika gondok nélkül megúsztam. Az új pályavezetés is tetszett, örültem, hogy kicsit rövidebb volt a jövő heti Világbajnokság miatt. Blazsó Marcival haladtunk Mátraszentimréig, ahol egy kicsit megnyomtam és lemaradt, (később tudtam meg, hogy utána defektet is kapott). Innentől nem láttam magam mögött és magabiztosan tudtam a sajt tempómban haladni a célig. Végül 18 perccel gyorsabbat mentem, mint tavaly, a pálya gyors, poros és technikás volt. Holnap a svájci világbajnokságra utazunk, ahol szeretnék pontszerzőként, az első hatvanban végezni.

Ezután még török verseny szerepel a programomban, Magyarországon szeptember 18-án, a veszprémi McDonald's BringaMánia Magyar Nagydíjon állok rajthoz, szintén az olimpiai számban. Idén az olimpiai pontszerző versenyeket részesítettem előnyben a Top Maratonokkal szemben; a Dunán azért begyűjtöttem a magyar bajnoki mezt, a Mátrában pedig abban tudtam nyerni" – mondta a több mint húszperces előnnyel célba érkező Buruczki Szilárd.

„Az elején már folyadékhiánnyal szenvedtem a nagy hőségben, kihajtottam magam, a lábam is begörcsölt. Izgalmas, technikás pályavezetés, érthető kijelölés és megfelelő számú frissítőállomás jellemezte a szervezést. A mai győzelmemhez az is hozzájárult, hogy vetélytársaim, Dósa Eszter és Módos Gabriella Törökországban versenyzett, innen drukkolok nekik!" – nyilatkozta az elit női győztes, Michelberger Szilvia.

A hölgyek között abszolútban dr. Cseh Veronika haladt át a célvonalon, a KTM - Erste Leasing versenyzőnője így értékelt: "A pálya nagyon jó volt és gyors is. A kijelölésről hallottam, hogy voltak akik eltévedtek, de nekem nem volt gondom. A frissítők is teljesen rendben voltak, már messziről lehetett látni a narancssárga pólós kedves segítőket. A pályát kicsit rázósabbnak éreztem, mint a korábbi években és fáradt is voltam a múlt heti grazi verseny miatt (Vera múlt héten a Master EB Master 2-es korcsoportjában 3. helyen végzett Grazban). Mivel Gabika és Eszter sem volt, ezért bíztam benne, hogy elsőként tudok célba érni. A legjobb versenynek tartom itthon!"

Mátra, MTB, Maraton, x2s, hegyikerékpár, Buruczki

Hosszú távon 8, középtávon 5, röviden pedig 2 frissítőállomást építettek ki a szervezők, melyeken összesen 250 kg banán, 3000 liter víz, 200 kg dinnye, 150 kg nápolyi és 20 kg körte fogyott. A verseny lebonyolításában mintegy 150-en működtek közre. A maraton központját a Gyöngyös-Sástón található Oxygén Adrenalin Park biztosította. Az útvonal biztosítása során a szervezők kiemelten figyeltek a biztonságra, összesen 600 darab pályakijelölő táblát helyeztek ki. A Vuelta Sportiroda társszervezője és a rendezvény főtámogatója a Vinczeffy Zsolt fémjelezte Footstrong volt; Athén hegyikerékpáros olimpikonja ezúttal a versenyigazgatói tisztet látta el. A rajtnál Dr. Ördög István, Gyöngyös Város Oltatási és Kulturális Bizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket.

A szombati BikeFun gyermekversenyek alkalmával a 3 és 15 év közötti fiatalok lepték el a pályát; hat korosztály tizenkét kategóriájában, összesen 68-an álltak rajthoz.

 

Top Maraton sorozat 4. állomás – X. Mátra Maraton, eredmények:

Férfiak, hosszú táv (87 km):

1. Buruczki Szilárd (Kőbánya TC), 3:31:39

2. Pintér Tamás (Cube Csömör), 3:53:55

3. Szalay Péter (X2S-Kona Team), 3:54:57

Nők, középtáv (56 km):

1. Michelberger Szilvia (Fillari Team Budaörs), 2:53:01

2. Rozsnyai Mariann (Meditech SC), 2:56:06

3. Balázs Beáta (Bringabanda SC), 3:02:16

Az abszolút kategóriában Cseh Veronika (KTM-Erste Leasing) szerezte meg a győzelmet, 2:44:46-os idővel.

További felnőtt győztesek: Szentes Norbert Tibor (Románia) középtáv, Béla Attila (LTV Merida Racing) és Kiss Marina (Tatanka Racing Team) rövidtáv.

Teljes eredménylista

Forrás: Sajtóközlemény

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk