Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Nemzetközi MTB futam Salgótarjánban, cseh és szlovén gyözelemmel

  • Állapot: Archív
Nemzetközi, MTB, Salgótarján, cseh, szlovén, Parti, Benkó, Erdélyi, FenyvesiNyolc ország 182 nevezőjét regisztrálták vasárnap a Merida-CST Salgótarján Kupa olimpiai-krossz viadalon. Az idei egyetlen hazai UCI C1-es kategóriájú versenyen az első 15 helyezett kapott világranglista-pontot, melyek már a londoni olimpia kvalifikációjába is beleszámítanak. Az elit férfiaknál az esélyesként induló, világranglista-huszadik, cseh Skarnitzl Jan szerezte meg a győzelmet, legjobb magyarként a pekingi olimpikon Parti András negyedik helyen zárt. Nőknél a korábbi U23-as világbajnok, szlovén Zakelj Tanja volt a leggyorsabb, a magyar Eb-ötödik Benkó Barbara ezüstérmes lett. Összesen négy férfi és hat magyar női kerekes szerzett világranglista-pontot.
09 aug. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A Magyar Kupasorozat utolsó előtti, salgótarján-eresztvényi állomásán a Salgótarjáni HKE szervezőcsapata 17 kategóriát díjazott. A viadal nívóját a fő verseny előtt egy órával kiosztott rajtlista is emelte. Az elit férfiak a 6.2 kilométeres körből hatot, a nők négyet teljesítettek. A mezőny erősségét mutatja, hogy a magyar bajnokok mellett rajthoz állt többek közt az ukrán, a szlovák, a szlovén és a szerb nemzeti legjobb.

A néhány nap múlva Szingapúrba, az ifjúsági olimpiára utazó Fenyvesi Péter (X2S-KONA Team) 4., míg Kéri Zsófia (LTV Merida Racing) kategóriájában első lett.

Az előző napi, amatőröknek kiírt Rádió Focus Kupán 12 kategóriában versenyeztek a bringások.

- Ez volt az első magyarországi versenyem, csak Partit ismertem a magyarok közül. Nem számítottam a győzelemre, egyszer csak egyedül maradtam, előnyömet sikerült tartanom, igaz, a sár megnehezítette a versenyt, sokat kellet tolnom a kerékpárt, de jó verseny volt – mondta a cseh Skarnitzl.

- A második körben a hátsó féktárcsámmal technikai gondom akadt, több percet vesztettem. Ha a végeredményt nézzük, a harmadik helyezett egy perccel ért be előttem, ha nincs problémám, akár dobogós is lehettem volna – fogalmazott Parti András.

- A sártól nagyon nehéz volt a pálya, egyébként sokkal jobban tetszett, mint a tavalyi bajnokságon kijelölt nyomvonal. Erős volt a mezőny, köztük a mostani győztes szlovén lány, aki legutóbb világkupát is nyert – de nagyon örülök a második helynek – mondta Benkó Barbara.

- Örülök, hogy a világranglista előkelő pozícióit elfoglaló, nemzetközileg magasan jegyzett kerekesek is eljöttek, illetve, hogy sikerült a magyaroknak itthon tartani jelentős számú világranglista-pontot – összegzett Kéri István versenyigazgató.

 

Az elit versenyben az első 15-ben végzett magyar sportolók: Buruczki Szilárd 9. hely (Magellan-Kőbánya TC), Béla Attila 12. hely (LTV Merida Racing), Lobmayer Balázs 13. hely (Merida Maraton Team-CST), valamint Erdélyi Eszter 4. hely (X2S-Kona Team), Dósa Eszter 7. hely (Vitalitás SE Golyán Kerékpár Scott X-Iont), Módos Gabriella 10. hely (Merida Maraton Team-CST), Cseh Veronika 11. hely (KTM-Erste Leasing), Koós Brigitta 12. hely (Salgótarjáni HKE).

Az X2S-KONA TEAM versenyzői közül Erdélyi Eszter (elit 4.), Fenyvesi Péter (U19 4.) és Brogli Réka (U15 1.) mellett Szlobodnyik Zsolt és Szalay Péter az elit futamban, Oláh Bence a Master kategóriában álltak helyt, a magyar versenyzők között az élmezőnyben végezve.

 

Eredmények, Merida-CST Salgótarján Kupa, UCI C1-es kategória, Eresztvény:

Férfiak, abszolút, 6 kör:

1. Skarnitzl Jan (cseh), ideje 02:14:09,

2. Gerashchenko Oleksandr (ukrán), ideje 02:17:27,

3. Pesek Tomas (cseh), ideje 02:19:03,

4. Parti András (SRM Stevens Team), ideje 02:20:06.

Nők, abszolút, 4 kör:

1. Zakelj Tanja (szlovén), ideje 01:45:34,

2. Benkó Barbara (Rothaus-Cube), ideje 01:47:17,

3. Stevkova Janka (szlovák), ideje 01:50:55.

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk