Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Melts-ezüst Horvátországból

  • Állapot: Archív
MTBUCI MTBA horvátországi Crikvenicában rendezték vasárnap azt a hegyikerékpáros versenyt, mely a hazai négyfős olimpiai keretnek előírás-szerűen 15 viadal között szerepelt az idei programjában.  A „6. Podbadanj” elnevezésű, C2-es kategóriájú, világranglista-pontokért zajló küzdelemben Melts András ragyogó versenyzéssel a dobogó második helyére kerekezte magát, ezzel a német Corratec World Team kerekese újabb 20 világranglista-pontot hozhatott haza.
21 máj. 2007 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 
 
A további kerettagok közül Parti András (Trek Józsefhegyi SE) 4. lett (12 pont), míg Blazsó Márton (Szegedi KSC) a 8. helyen (4 pont) ért célba. Buruczki Szilárd térdfájdalmakra hivatkozva végül nem állt rajthoz. Az U23-as Szlobodnyik Zsolt (Merida SC) kategóriájában 4.-ként zárt.
 
Az olimpiai kerettagok számára Valcsó Anikó XCO (olimpiai cross) szövetségi kapitány a bringások edzőivel egyeztetve írta elő azt a 15 versenyt, melyen lehetőség van annyi pont megszerzésére, hogy a magyar válogatott kvalifikálhassa Magyarországot a Pekingi Olimpiára. A kerettagok közül az a versenyző vehet részt az ötkarikás játékokon, aki ezen viadalokon a legtöbb pontot gyűjti. A fiúk a hétvégi versennyel már túl vannak négy „etapon”, legközelebbi megmérettetésük az ausztriai Windhaag bei Perg-ben lesz június 3-án, ahol ismét a legmagasabb besorolású, UCI C1-es viadalon fognak rajthoz állni.
 
Melts_Andras_2.jpg 
 
Hét darab 5 kilométeres, viszonylag gyors kört kellett teljesítenünk, 16-17- perc alatt körbe, egy és háromnegyed órán belül pedig célba értünk. Nem volt túl technikás a pálya, egy hosszabb, nem túl meredek emelkedőt valamint egy lejtőt tartalmazott, az alsó szakaszban néhány hullámmal. A múlt heti Dirt Park Kupán 2. helyezést elért Solar Miha ezúttal rajt-cél győzelmet aratott, rögtön az elején az élre állt, kialakult egy négyfős elmenés, de a szlovén srác lejtmenetben gyorsabb volt nálunk, így hárman maradtunk. A trióból sikerült nekem is meglépnem, végül második lettem. Jó erőben érzem most magam, korábban megfázással küszködtem. Hétvégén Németországban, Offenburgban fogok rajtoz állni a soron következő világkupán, világranglista-helyezésem alapján remélem jó pozícióból kezdhetem majd a viadalt” – nyilatkozta Melts András a verseny után.
 
Az utánpótlás is kitett magáért – ezúttal Lengyelországban  
Ameddig a „nagyok” Pekingért tekernek, addig a fiatalok sem tétlenkednek. A Benkó László vezette utánpótlás-válogatott a lengyelországi Skoda Kupán állt rajthoz. A szövetségi kapitány gyors és lényegre törő értékelése szerint „nagyon jól mentek a juniorok”.
 
Magyar vonatkozású eredmények: U15 – Férfi: 2. Fenyvesi Péter (Vitalitás SE), 4. Meggyesi Gergő (PCCC). U17 – Nők: 8. Kincses Nikolett (PCCC); Férfi: 17. Béla Attila (Giant Gyömrő); U19 – Nők: 2. Benkó Barbara (PCCC); Férfi: 3. Juhász Zsolt (Csömöri KSK), 11. Lukács Bálint (Csömöri KSK), 15. Szatmáry András (Csömöri KSK), 20. Suppan Márton (Bringabanda SC)

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk