Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

SuperCross - Fejes és Benkó győzelme, Brogli Réka sikeres idénykezdő versenye

  • Állapot: Archív

SuperCross, Fejes, Benkó, Brogli Réka, X2S, kerékpárFejes Gábor (Team Bátorfi – AKTK) és Benkó Barbara (Focus M.I.G. Team) győzelmét hozta a második alkalommal útjára indított SuperCross Sorozat első eseménye, az EthicSport – Barcika Kupa. A kazincbarcikai Jubileumi Parkban megrendezett eseményen több mint százan álltak rajtvonal mögé a 10 kategória valamelyikében – ami az elmúlt évek hazai krossz-életét ismerve kiemelkedő nagyságrendnek tekinthető.

Borongós, de szerencsére csapadék nélküli időben készülődhettek az első rajtra a versenyzők, melyben az U15-ös fiúk, az U17-es lányok és fiúk, valamint a Master 3-as férfiak mérkőztek meg, összesen három körön keresztül. Az abszolút-, és ezzel együtt az U17-es férfi győzelmet Gönczy Gergő (Giant Györmő) szerezte meg a Master 3-as győztes Zsingor Attila (Blue Scorpions) előtt.

27 okt. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A középső rajtban már szép számmal sorakoztak fel a versenyzők – az U19-es és Master 2-es férfiak, valamint a felnőtt nők már összesen harminchatan vágtak neki az öt körös versenynek. Abszolútban a fiatalok már az első kör végére elléptek, a második kör végén pedig közülük is „előre menekült" Rózsa Balázs (KSI Schwinn-Csepel SE), aki innentől minden körben tovább tudta növelni előnyét. A fiatal balassagyarmati illetőségű versenyző végül magabiztos és lendületes, igazi „krosszos" versenyzéssel nyerte kategóriáját és az abszolútot is. A mastereknél Rónaszéki István (BikeLand – Merida) küzdött Ladislav Longauerrel (CK Banská Bystrica) – párharcukból végül előbbi került ki győztesen.

Broghli Rékla blogja

SuperCross élmények - videóval

Most hétvégén került megrendezésre az idei SuperCross sorozat első megállója Kazincbarcikán. Az idő elég jó volt, a pálya is nagyon szuper. A versenyen 3 kört kellett teljesítenünk. Nem igazán sikerült a magamtól elvárt teljesítményt hoznom, de már évvége van, és ezzel eddig minden őszi versenyen szembesültem sajnos. Már a lábaim sem tekerik úgy a pedált, ahogy én azt szeretném.

...

A hölgyeknél már első kör végén kialakult a későbbi végeredmény, Benkó Barbara (Focus M.I.G. Team), Zuzana Vojtasová (CK Banská Bystrica) és Rozsnyai Mariann (Meditech SC – deviantmtb.hu) nagyjából azonos különbséggel érkezett, majd távolodott ezután egymástól a továbbiakban is.

- Csak a héten kezdtem az edzéseket, így nem igazán úgy ment, ahogyan elvártam volna magamtól. Ezen felül egy kicsit gyors volt a nyomvonal számomra, talán úgy fogalmaznék, hogy nekem túlzottan „országútis" volt a pálya. Az első körben megszakadt a sorunk is, így leszakadtam a mezőnyünk legelejéről, onnantól pedig sajnos több kisebb hibám is volt, mondhatni „amatőr" hibák - de hát bele kell rázódni a dologba. Úgy gondolom, a salgótarjáni futamra már belejövök annyira, hogy elégedettebb legyen magammal is, valamint az a pálya jobban is fekszik majd nekem – nyilatkozta Benkó Barbara a verseny után.

Az elit futamban mintegy félszázan indultak neki a 8 körös versenynek. Fejes Gábor már a rajtegyenes végén is elsőként fordult rá a pálya hosszú emelkedőjére és lényegében innentől át sem engedte a vezetést. Búr Zsolt (Bringabanda SC – SWAT) a harmadik körig tudta tartani a tempót, aztán fél távnál már ő is mintegy 16 másodperc hátránnyal érkezett. Élete első felnőtt kategóriájú versenyét (az U23-as és a felnőtt kategóriákat nem értékelik külön a SuperCross futamokon) Fenyvesi Péter (Bringabanda SC – SWAT) a harmadik helyen abszolválta, pár másodperccel Rónaszéki Balázs (Aegon Cycling Team) és Reitinger Gábor (Vitalitás SE) előtt.

- Tavaly ismerkedtem meg a szakággal, volt egy tanulóévem, de az idei cyclo-cross szezonra már kifejezetten készültem, úgy döntöttem idén komolyabban veszem ezt a formulát. A pálya iszonyatosan jó volt és motivált az is, hogy hazai pályán – majdhogynem helyiként – bizonyítsak. Egy nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt a sorozatot, amit szeretnék végigküzdeni és minden futamon kihozni magamból a maximumot – mondta Fejes Gábor.

A hobby felnőtt kategóriában Tóth András (VKE – Nelson) már az első körben egyértelműsítette ellenfeleivel szándékait, már itt több mint húsz másodperc előnyt szedett össze, amit a továbbiakban még növelni is tudott, így magabiztos, több mint egy perces előnnyel nyerte kategóriáját Jónás Gábor (Vinibike) előtt. Ebben a rajtban azonban még nálánál is biztosabban sikerült győznie a Master 1-es kategóriában Vinczeffy Zsoltnak (Footstrong), aki több mint kettő és fél percet adott a második Fellegi Gábornak (Meditech SC) és majdnem hármat a bronzérmes Dr. Bakos Gergőnek (Salgótarjáni HKE).

A versenynap a rendezők jóvoltából gulyásozással és igény szerint masszázzsal, majd az EthicSport jóvoltából felajánlott díjakkal színesített eredményhirdetéssel zárult.

A SuperCross Sorozat következő futamát a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület rendezi a nógrádi megyeszékhely már jól ismert pályáján, november 6-án.

A verseny kiírása már elérhető.

Fotók: Babka Szabolcs

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk