Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Triatlon világkupa futam Mexikóban - harcban az olimpiai kvótáért

  • Állapot: Archív

Triatlon, világkupa, Mexikó, harc, olimpia, kvóta, ITUNem szerepeltek jól a magyar versenyzők a mexikói Huatulcóban hétvégén rendezett triatlon Világkupa-futamon, s így az olimpiai rangsorban jelenleg egyetlen férfi sincs kvótát érő helyen.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a viadalon Rendes Csaba 31., Vanek Ákos 33., Tóth Tamás pedig 39. lett. Az ötkarikás rangsorban 1081 ponttal Vanek áll a legelőrébb 89. pozíciójával, azonban az utolsó londoni indulási jog birtokosa jelenleg 1253 ponttal a 79. belga Peter Croes.

Vanek helyzete ugyanakkor korántsem reménytelen, ugyanis a köztük lévők közül csupán egy olyan van, a 86. helyen álló dél-afrikai Erdhard Wolfaardt (1164), aki a kvótaszerzés szempontjából számít, ugyanis a többiek az egy nemzetből indítható maximális versenyzők számának szabálya miatt kiesnek.

07 máj. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A nőknél Vanek Margit 22. helyen ért célba Huatulcóban. A londoni rangsorban Kovács Zsófia 2082 ponttal 54., s az ő helye szinte biztosnak tűnik. Vanek 1902 ponttal 62., ezzel jelenleg az utolsóelőtti kvótás pozíció az övé. A triatlonosoknak még két pontszerző viadala lesz a ranglistazárás előtt: most hétvégén a San Diegó-i és május 26-27-én a madridi világbajnoki sorozatba tartozó viadal.

{jb_greenbox}A triatlon.hu beszámolója{/jb_greenbox}

Lezajlott a kvalifikáció utolsó világkupája, ami számunkra azért volt kiemelkedően fontos, mert a következő két WCS futam rajtlistájára fiaink már nem fértek fel. Azaz mindent eldöntő verseny volt ez.

A lelkesedéssel nem volt gond. Mind a két magyar olimpiai reménységünk jól úszott, és az első bolyban kezdhette meg a 8 körös kerékpározást. Magyar részről Tóth Tomi is próbálta segíteni a magyarok versenyét, ő is az élen volt az első számot követően.

Pechünkre a második bolyban ért partot több jó kerékpáros is, így többek között a bermudai Butterfield közreműködésével az első 25fős bolyra felért a mintegy 20fős második sor. A nagy bolyból négyen megszöktek, míg a többiek 40-45mp-re leszakadva nagy egyetértésben tekerték le a távot. A nagy melegben tudtuk, hogy egy közepes futóidő is jó lesz a kiemelkedő eredményhez, ezúttal azonban versenyzőink a meleg áldozataivá váltak.

Rendes Csaba a 31ik helyen, míg Vanek Ákos 33ik helyen érkezett be. Tóth Tomi a 39ik lett. Ezzel nagyjából elszálltak Vanek Ákos olimpiai reményei, hiszen várhatóan a várólista 3-5ik helyére tud majd odaérni, ahonnan igen nehéz olimpiai indulóvá válni. Rendes Csabának még van matematikai esélye elérni a „newflag" pozíciót, de ehhez az utolsó kínai ITU pontszerző versenyen kell legalább az első háromban célba érkeznie.

Benne van most minden reményünk, hogy Londonban a férfiak versenyén is legyen szurkolni valónk.

Lányoknál egyedül Vanek Margit indult, és olyan jól úszott, hogy majdnem elvitte az 500dolláros úszó részhajrát.

Végül másodikként ült kerékpárra, ahol hatalmasat küzdve végig a hétfős szökevény bollyal tudott tartani. A kemény pálya mellett a hatalmas hőség is leszívta az energiáját, így futáson látszott, hogy egy közepes futóidő lehet csak a cél.

Végül Margit a 22ik helyen ért célba, mellyel értékes pontokat gyűjtött, és pillanatnyilag kvótát érő helyen van az olimpiai rangsorban. Az kiderült, hogy Kovács Zsófi pozícióját nem veszélyezteti senki, míg Margit mögött 200ponton belül 5 versenyző is harcban áll még. A következő, sandiegói WCS futamot kihagyják lányaink, hogy aztán az utolsó, madridi versenyen várhatóan bebiztosítsák olimpiai helyüket.

A két női kvóta tehát biztosnak látszik, míg egyelőre férfi kvótánk még nincs, és sajnos most már nem csak mi irányítjuk a sorsunk, azaz az ellenfelek betlije is szükséges ahhoz, hogy összejöjjön egy férfi indulási jog. Rendes Csabi legveszélyesebb ellenfele most az izraeli Alterman és a szlovák Varga, várhatóan a holland Van Berkelt és a dán Toftot meg tudja előzni utolsó versenyén, míg a másik kettőt csak akkor, ha azok nem teljesítenek kiemelkedőt.

Szurkoljunk tehát Csabának, hogy Kínában dobogós helyezést érjen el, és akkor beteljesülhet álmunk, hogy legalább három versenyzőnk képviselje a magyar színeket.

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk